Dag 1: Ankomst, og kørsel til Santa Maria di Castellabate. Byvandring, Velkomstmiddag (A)
Efter ankomst til Napolis lufthavn mødes vi med rejselederen og begiver os på vores køretur mod syd og Cilentokysten. Turen tager et par timer, og vi kommer gennem nogle flotte landskaber. Blandt andet kører vi lige forbi vulkanen Vesuv, inden vi rammer flade landbrugsarealer for så at møde bjergene igen, når vi kommer til Cilentokysten.
Billede: Cilentokysten.
Velankommet til kysten ordner vi formaliteterne på hotellet og tager herefter den korte tur til fods til byen, Santa Maria. Her laver vi en kort orienterende byrundtur, hvor der er god tid til at købe sig en frokost eller tage tilbage på hotellet og nyde faciliteterne.
Billede: Santa Maria di Castellabate.
Aftenen byder på en fælles velkomstmiddag på hotellet.
Dag 2: Kystbyerne Acciaroli og Castellabate (M)
Cilentokysten er fyldt med små byer oprindeligt bygget omkring små fiskerlejer, hvor man har kunnet finde læ i de fortryllende små vige. En af disse, Acciaroli, skal vi besøge idag. Området omkring Acciaroli, her i den lidt sydligere del af Cilentokysten, er særligt kendt for sin art af rosmarin. Det har ifølge de lokale gjort, at den smagfulde og sundhedsbringende plante er “skyld” i, at der findes usædvanligt mange i byen, der opnår at blive 100 år.
Billede: Autentiske Acciaroli.
Vi stopper her og har tid til at gå rundt og nyde det stille charmerende liv, og måske opdage, hvad det var, Hemingway i sin tid faldt for, da han boede her på sin store Italiensrejse. Der er også tid til, at vi kan købe og nyde en lokal frokost – måske tilsat rosmarin.
Billede: Castellabate - byen med næsten det samme navn som den by vi bor i.
Vi fortsætter turen til middelalderbyen Castellabate, der er den lille fæstningsby, der ligger oppe på det lille bjerg ovenfor vores hotel, ca. 300 meter over havet. Fæstningen og havnen, hvor vores hotel ligger, udgjorde en del af områdets forsvarsværker primært rettet mod Saracenerne (Araberne), som huserede i Middelhavsområdet fra ca. det 5. – 15. Århundrede. Det var også med til at gøre Castellabate til områdets rigeste by i den periode. Her kan vi vandre i historien og i de smalle gader. Og fra borgen kan vi nyde den mest fantastiske udsigt over Salernobugten.
Tilbage på hotellet har vi aftenen på egen hånd.
Dag 3: Fridag (M)
Dagen er til fri afbenyttelse, og vores rejseleder er naturligvis klar med forslag, hvis du ikke blot vil nyde stranden og hotellets faciliteter eller byens caféer og restauranter.
Et forslag kunne være at tage turen med lokalbussen til Agropoli, der idag er områdets største by.
Billede: Strækningen fra Pæstum og ned over Cilentokysten er kendt for sine indbydende sandstrande.
Dag 4: Klostret i Padula og frokost på agriturismo (M,F)
Oplev charmen ved Padula på en spændende udflugt, hvor vi udforsker den virkelig landlige del af Campania. Turen dertil tager ca. 2 timer, hvor vi får rig lejlighed til at beundre den fine natur med store skove og mindre bjergområder.
Vi starter dagen med et besøg på det imponerende Certosa di Padula-kloster, grundlagt i 1306, kendt som et af Europas største og optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Her kan du beundre den storslåede arkitektur, de smukke haver og de historiske kunstværker, der gør dette sted unikt.
Billede: Det imponerende karteuserkloster Certosa di Padula - Italiens største kloster og UNESCO-verdensarv.
Vi besøger også den gamle bydel, hvor historie og landlig kultur smelter sammen i en labyrint af smalle gader og gamle bygninger, der fremstår i en charmerende harmoni mellem autencitet og atmosfære.
Vi kører herefter videre til en lige så autentisk frokostoplevelse – når vi skal spise på en nærliggende agriturismo.
Efter frokosten kører vi tilbage mod den smukke Cilentokyst, hvor vi har aftenen på egen hånd.
Dag 5: Kystvandring med picnic (M,F)
Op ad formiddagen mødes vi ved hotellet med godt fastsiddende fodtøj. Vi skal nemlig på en kystvandring med vores rejseleder, der har sørget for, at vi har proviant med. Turen går først til den lille kystby og vores naboby, San Marco. Her kommer vi helt tæt på kysten ad små veje og kan nyde naturen og stilheden på den lille halvø, vi vandrer på. Halvøen er et naturområde med skov og nogle små bjerge, men langs kysten har vi ikke de store stigninger. Målet for vores lille picnic er det lille fyrtårn ved Punta Licosa – og vel fremme indtager vi den medbragte mad. Vi tager det roligt og laver fotostop undervejs, mens vi nyder de smukke omgivelser.
Billeder: Udforsk Cilentos landskab og udsigter på en naturskøn vandring.
Turen frem og tilbage til Punta Licosa er på i alt 11 km. Vandringen er let, og der er omkring 100 højdemeter på ruten. Husk det gode fodtøj, godt med drikkevarer og solcreme. Vi går samme rute ud og hjem, og på hjemturen kan man f.eks. tage den i helt eget tempo og måske nyde en aperitivo, når vi igen passerer San Marco.
Efter vandringen har vi resten af dagen på egen hånd.
Dag 6: Fridag eller ekstraudflugt med sejlads langs Cilentokysten (M)
Dagen er på egen hånd i Santa Maria di Castellabata, hvor hotellets gode faciliteter måske lokker til en helt rolig stranddag, eller du kan gå på jagt efter gode kulinariske oplevelser på byens restauranter.
Du kan også vælge at deltage på en hyggelig og afslappet livsnyder-sejltur langs Cilentokysten. Man kunne kalde det for en lille “skovtur til søs”. Vores båd lægger til i San Marco, og vi går sammen fra hotellet til San Marco, ca. 2 km., hvor båden venter os. Herefter kan vi nyde den “hemmelige kyst” fra vandsiden, og vi får også rig lejlighed til at slappe helt af og tage nogle svømmeture, eller blot nyde udsigten og solen fra båden.
Billeder: En tur på havet - glæd dig til at se kysten fra vandsiden.
Det er muligt at få udleveret snorkler og masker, hvis du gerne vil opleve, hvad havet gemmer på under overfladen. Der er både brusebad og beskedne omklædningsfaciliteter ombord.
Sejlturen tager os ud forbi Punta Licosa, som vi besøgte på vores vandretur, og lidt længere ned af kysten til Agnone. Vi bliver budt på smagsprøver fra det lokale køkken, som en slags minifrokost, og der serveres drikkevarer til.
Dag 7: Udflugt til templerne i Pæstum og besøg på bøffelfarm (M,A)
Dagens udflugt går til de græske ruiner i Pæstum. Vi er naturligvis ikke de første danskere her, for flere har meget tidligt taget turen dertil, bl.a. H. C. Andersen og flere af de berømte guldaldermalere i midten af 1800-tallet. Takket være dem har mange allerede kunnet beundre de imponerende græske templer på de danske kunstmuseer, og fornemme den fred og ro, som herskede i området for knapt 200 år siden. Ikke meget har ændret sig siden da, og selv med lidt flere turister finder vi stadig fred, ro, skøn natur og tid til fordybelse. For de, der har lyst, er der også mulighed for at besøge museet, hvor man bl.a. kan beundre den helt enestående ”Dykkerens grav”, som er fundet i området. Vi tager turen sammen med en lokal guide, så vi får vendt hver en sten.
Billede: Templerne i Pæstum.
Campania-regionen er intet mindre end verdensberømt for sin mozzarella. Vi tager på et besøg på en bøffelfarm, hvor man bruger bøflens mælk til at lave den berømte bøffelmælksmozzarella. Her oplever vi, hvordan man laver den berømte og lækre spise.
Efter besøget tager vi tilbage til hotellet og har fælles afskedsmiddag på hotellet.
Dag 8: Kørsel til Napoli lufthavn. Hjemrejse (M*)
Vi kører tidligt mod lufthavnen i Napoli efter en fantastisk uge ved den “ukendte” smukke Cilentokyst.
*Ved tidlig hjemrejse udgår morgenmaden den sidste morgen. Det er muligt at købe kaffe og lidt at spise i Napoli lufthavn (gælder afgangen 3. maj).