Skip to main content

Dublin og Belfast

Oplev de to irske hovedstæder og på tur i Nordirland

Er du til storbyer, irske kulturperler og fascinerende naturfænomener? Denne rejse kombinerer det hele og bringer dig til de to hovedstæder på øen Irland. Først besøger vi Nordirland med en afstikker rundt i nordkystens flotte naturområder oplever det prisvindende Titanic Museum i Belfast. På vejen retur til Dublin stikker vi hovedet forbi den store gravhøj Newgrange og afslutter rejsen med et par dage i republikken Irlands skønne hovedstad, Dublin. I både Belfast og Dublin bor du på centralt beliggende hoteller, så du får mest muligt ud af dit ophold.

Derfor skal du rejse med os til Dublin og Belfast:

  • Oplev to irske hovedstæder på én rejse på centralt beliggende hoteller
  • Glæd dig til at besøge det anerkendte Titanic-museum i Belfast
  • Se naturfænomenet Giants Causeway (UNESCO) og hængebroen ved Carrick-A-Rede
  • Newgrange – fortidsminder (UNESCO)
  • Fest med og oplev skøn musik og riverdance på Merry Ploughboys Pub
  • Dansktalende rejseleder

Belfast med Titanic og Nordirlands Causeway-kyst

I Nordirland, som er et af de fire lande, der hører til Storbritannien (England, Skotland, Wales og Nordirland) venter Belfasts victorianske arkitektoniske mesterværker, det prisvindende Titanic Museum, pub-besøg, britiske traditioner og en dramatisk historie.

På en dagstur fra Belfast kører vi helt op til Nordirlands nordligste Causeway-kyst, hvor store naturoplevelser er i vente. Træd med ud på hængebroen ved Carrick-a-Rede og se de helt unikke stenformationer af basalt ved Giants Causeway – Kæmpernes Vej. Et fascinerende stykke natur.

Newgrange

Der er ikke noget som et godt mysterium. Og gravhøjen Newgrange er intet mindre end et vaskeægte et af slagsen. Den forhistoriske gravhøj ligger majestætisk i Boyne-dalen i County Meath og kan dateres tilbage til omkring år 3200 f.Kr. Det gør den ældre end både Stonehenge i England og de egyptiske pyramider i Giza.

Vi udforsker Dublin

I Dublin tager vi på sightseeing, hvor du lærer det livlige Temple Bar-område, de farvestrålende georgianske døre og området omkring floden Liffey at kende. I Dublin har du desuden tid på egen hånd, hvor du kan udforske byens mange kulturelle tilbud. Dublin byder på spændende museer om kunst, musik, litteratur, vikinger, historie, og naturligvis; whiskey- og ølmuseer, hvor du kan smage de gyldne dråber. Naturligvis indbyder Dublin også til shopping og pub-besøg på egen hånd, ligesom du kan tilmelde dig en festlig irsk aften med middag og show på den kendte Merry Ploughboys pub i udkanten af Dublin.

Kort dagsprogram for rejsen til Dublin og Belfast:

Dag 1: Ankomst til Dublin, kørsel til Belfast, sightseeing og Titanic-museet. Pubmiddag (A)
Dag 2: Causeway-kysten med Carrick-a-Rede og Giants Causeway (M)
Dag 3: Newgrange og kørsel til Dublin. Sightseeing (M)
Dag 4: Byvandring og fri i Dublin. Ekstra udflugt: Irisk aften hos Merry Ploughboys. (M,A*ved tilkøb)
Dag 5: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A= Aftensmad

Vi tager forbehold for, at forskellige lokale forhold kan gøre det nødvendigt at ændre på rækkefølgen i dagsprogrammet.

Mandag - fredag: kl. 10:00 - 15:00
Lør-Søn/helligdage: Lukket

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Dublin, kørsel til Belfast. Sigthseeing. Titanic-museet og pubmiddag (A) 

Efter ankomsten til Dublin sætter vi kursen mod nord, hvor Nordirlands største by og hovedstad, Belfast, er vores udgangspunkt de næste par dage. Grænsen mellem republikken Irland og Nordirland er ikke markeret med en fysisk grænsebom, så vi kører ind i Nordirland uden indrejseformaliteter. De fleste bemærker ikke, at grænsen krydses, før vejskiltene pludselig ændrer udseende, og valutaen skifter fra euro til engelske pund. Dog er det værd at bemærke, at du skal have ETA (obligatorisk rejsegodkendelse til Nordirland).

Vel ankommet til Belfast er det tid til vores bytur. Belfast havde sin storhedstid i begyndelsen af 1900-tallet, hvor store industrier skød op, og man fornemmer tydeligt, hvad fortidens pragt og pengestrøm har betydet, når man kigger rundt på nogle af byens pragtbygninger og arkitektur. Dette ses bl.a. i det fornemme rådhus Grand City Hall, som er placeret midt i byen, og parlamentsbygningen Stormont i den østlige del af byen. Derudover er der utallige eksempler på den victorianske byggestil, f.eks. Grand Opera House, Customs House og The Ulster Hall, som er med til at fuldende billedet af Belfast som Nordirlands mest victorianske by.

Vacker arkitektur i Belfast på en rundresa till Irland.
Billde: Belfasts rådhus Grand City Hall vidner om byens victorianske æra.

Belfasts historie er turbulent og ikke blot storhed og gode tider. Den nordirske konflikt - The Troubles - mellem protestanter og katolikker var på sit højeste i perioden fra 1969 til 1997. Her var Belfast nærmest en krigszone med militær tilstedeværelse, bombardementer og terroraktioner. Flere kvarterer i byen var ikke tilrådelige at færdes i, deriblandt arbejderkvartererne, det katolske Falls og det protestantiske Shangkill, hvor gadekampene ofte fandt sted. I dag er de politiske vægmalerier et minde fra den periode. Fredsaftalen fra 1998 har bragt freden med sig, og i de senere år er flere motiver på vægmalerierne blevet ændret til freds- og forsoningsmotiver i stedet for kampmotiver. Belfast er i dag kåret som en af Europas tre sikreste byer at besøge.

Titanicmuseet i Belfast på resa till Irland.
Billede: Det interessante Titanic-museum er et højdepunkt under vores ophold i Nordirlands hovedstad, Belfast.

Titanic-museet er intet mindre end en imponerende oplevelse. Museet holder til ved havnen og Lagan-floden - ikke langt fra området, hvor det oprindelige 269 meter lange skib, HMS Titanic, blev bygget på værftet Harland & Wolffs og søsat i 1912. På museet kommer du igennem ni gallerier, som på hver sin måde bidrager til at fuldende den tragiske historie om skibet, der ikke kunne synke, og som blot fire dage inde i sin jomfrurejse kolliderede med et isbjerg og gik ned. Der er mange spændende detaljer i museet, såsom originale effekter fra skibet og plantegninger. Det hele illustreret på spændende vis med interaktive skærme og flotte opsætninger.

Indkvartering på hotellet. Om aftenen er der fælles middag. Vi spadserer til en pub i nærheden, hvor du får serveret en to-retters pubmenu inkl. te/kaffe. 

Dag 2:  Nordirlands smukke Causeway-kyst; Carricks-a-Rede og Giants Causeway (M)

I dag skal vi helt op til Nordirlands smukke Causeway-kyst, og en dag med mange indtryk og oplevelser er i vente. Vores første stop er hængebroen ved Carrick-a-Rede, der forbinder øen Rocky Island med fastlandet. Den oprindelige hængebro blev opført af lokale fiskere for 350 år siden, men i dag er det en mere moderne udgave, som hvert år besøges af tusindvis af turister. Oplevelsen er dog ikke mindre fascinerende, når man træder ud på den 20 meter lange bro, hævet 30 meter over Atlanterhavet. Nogle mener, at det kræver både eventyrlyst - og mod - at krydse broen, men det er nu sikkert nok. Fra øen belønnes du med en fascinerende udsigt til Rathlin Island, Skotland og hele Causeway-kysten. Entré til Carrick-a-Rede er inkluderet. Vil du ikke med over hængebroen, er det muligt at blive på fastlandet imens.

Carrick a Rede med grön natur på Irland.
Billede: Hængebroen ved Carrick-a-Rede kan virke skræmmende, men den byder på en naturoplevelse ud over det sædvanlige. 

Vi kører videre til Giants Causeway – et imponerende naturfænomen, som er med på UNESCOs Verdensarvsliste. Landskabet opstod efter vulkanske udbrud for 60 mio. år siden og består af 40.000 basaltsøjler i forskellige størrelser fordelt på en strækning på ca. tre km, hvoraf de fleste er sekskantede. Som med så meget andet i Irland har Giants Causeway også sin helt egen fortælling i den irske mytologi med to kæmper; en skotsk og en irsk, som udfordrede hinanden i kamp. I Skotland, på øen Staffa (Hebriderne), findes nemlig et lignende landskab. Det kommer du naturligvis til at høre meget mere om. Entré er inkluderet

Giants Causeway med stenformationer och klippor på Irland.
Billeder: Imponerende Giant's Causeway – en naturligt skabt attraktion, der er blevet genstand for gamle irske folkesagn.

En lang dag fyldt med oplevelser er ved at være til ende. Vi sætter kursen mod Belfast, hvor aftenen er på egen hånd. Læg evt. vejen forbi Crown Pub eller rettere: The Crown Liquor Saloon på Victoria Street, som udover at servere mad og drikke er en attraktion i sig selv.

Dag 3: Newgrange og kørsel til Dublin (M)

I dag siger vi farvel til Nordirland og sætter kursen mod Dublin. Undervejs stopper vi ved Newgrange, som er en imponerende forhistorisk gravhøj beliggende i Boyne-dalen i County Meath. Newgrange er en del af Brú na Bóinne UNESCO verdensarvsområde, som også inkluderer de to nabo-høje Knowth og Dowth og dateres tilbage til omkring 3200 f.Kr., hvilket gør det ældre end både Stonehenge og de egyptiske pyramider. 

Carrick a Rede med grön natur på Irland.
Billede: Newgrange - et interessant bekendtskab. 

Gravhøjen er kæmpestor – den måler ca. 76 meter i diameter og 13 meter i højden – og består af sten og jord, som er dækket af græs. Indvendigt er der hvælvede kamre med masser af udskårne, komplekse stenmønstre. Den er kort sagt et mesterværk inden for megalitisk arkitektur.

Men hvad er den blevet brugt til? Ingen ved det, men mange gætter. Og da gravhøjen er stærkt forbundet til solens cyklus, er et bud, at den har haft religiøs eller ceremoniel betydning. Ved vintersolhverv trænger solens stråler gennem en åbning over indgangen og oplyser kamrene dybt inde i gravhøjen. En ’feature’, der indikerer en dyb forståelse for astronomi, og man tør derfor kun gisne om de store teknologiske og astronomiske færdigheder, de neolistiske bygherrer besad.

Så at gravhøjen har været et ceremonielt sted, er formentlig ikke helt forkert. Men nærmere sandheden kommer vi næppe. Under alle omstændigheder er det et imponerende sted – der da også er en del af Brú na Bóinne UNESCO verdensarvsområde, som også omfatter de nærliggende høje Knowth og Dowth. Vi skal naturligvis ind i den store kæmpe og har sikret billetter. Entré er inkluderet. 


Billede: Smukke Dublin deles i to af Liffey River.

På panoramaturen rundt i Dublin oplever du hurtigt, at byen er en lille hovedstad, hvor de store seværdigheder ligger inden for en overskuelig afstand af hinanden. Liffey-floden deler Dublin i to, og den er på mange måder et omdrejningspunkt både historisk, geografisk og mentalt. Den sydlige del er præget af det bedre borgerskab, mens arbejderklassen holder til på nordsiden. Populært sagt er Liffey Dublins bankende hjerte.

Färgglada dörrar i Dublin.
Billede: Dublin er nem af trives i – ikke mindst takket været den farvespil rundt omkring i gadebilledet.

Dublin selv er et skattekammer af arkitektoniske perler, og byen domineres af den georgianske byggestil fra 1700-tallet, hvor mange af Dublins prægtige bygninger blev opført. Den tidligere toldbygning, Customs House, hovedpostkontoret – i daglig tale GPO, General Post Office – Parlamentsbygningen og Dublins rådhus er alle fra denne periode. Det samme gælder kvarteret omkring Merrion Square med de mondæne rækkehuse og de farvestrålende døre. Vi passerer ligeledes Dublin Castle og Dublins to katedraler Christ Church og St. Patrick, opkaldt efter Irlands skytshelgen.

Indkvartering på hotellet, som ligger ved et af byens hovedstrøg, O’Connell Street.

Dag 4: Byvandring i Dublin, tid på egen hånd og ekstra udflugt: Irish Night hos Merry Ploughboys (M,A*ved tilkøb)

Dagen begynder med en lille byvandring, så du får set lidt mere af byen. Turen går sydover, hvor du oplever at kigge op til ”The Spire”, som troner 120 meter op over byen og krydser Liffey-floden ved O’Connell broen - som næsten er lige så lang, som den er bred. Broen forbinder de to flodbredder - og er et af byens travle knudepunkter. På den sydlige flodbred passerer vi Trinity College, som dækker et stort område med park og mange smukke bygninger. Udover at være universitet og kollegium huser Trinity College også national-biblioteket med det imponerende 65 meter ”Long Room” samt den enestående ”Book of Kells”, som kan dateres tilbage til 800-tallet. Bogen er et nationalklenodie og er smukt illustreret af irske munke.

Et andet af Dublins hovedstrøg er Grafton Street. Her finder du endnu et af Dublins ikoner, nemlig statuen af fiskerkonen Molly Malone, som nogen måske husker fra sangene "Cockles and Mussels" og "In Dublin's Fair City". Sidst, men ikke mindst, runder vi Temple Bar. Tidligere tiders fattigkvarter og i dag Dublins festlige og kulturelle centrum. Her leves livet med masser af restauranter, gallerier, kunsthåndværkere, gademusikanter og stemningsfulde pubber, hvor der ofte underholdes med levende folkemusik.


Billeder:
Dublin byder på både højkultur på Trinity Collage og kultur af den mere tilbagelænede slags på den berømte Temple Bar.

Resten af dagen er fri til egne oplevelser. Der er et utal af muligheder alt efter interesse. Som enhver anden storby byder Dublin på et utal af museer og gallerier, der er værd at besøge. Er det vikinger og middelalder, der har interesse, læg da vejen forbi Dublina. Er det moderne kunst, så besøg IMMA, Irish Museum of Modern Art. Noget så usædvanligt som et fængselsmuseum møder du, hvis du lægger vejen forbi Kilmainham Gaol. Et af de nyeste museer, EPIC, The Irish Emigration Museum, fortæller på bedste vis Irlands historie i nyere tid på en innovativ og spændende måde og er virkeligt et besøg værd. 


Billeder: Kig forbi fængselsmuseet Kilmainham Gaol og nyd friheden - og en kold pint - på Dublins spændende Guinness-bryggeri.

Guinness-bryggeriet ”The Guinness Storehouse” er en af byens største attraktioner, og her får du mere at vide om ølbrygningens kunst – og mulighed for at smage en pint. Et par af de lokale whiskey-producenter, ”Old Jameson Distillery” og "Teeling’s Whiskey", byder ligeledes på rundvisning og efterfølgende smagning af de gyldne irske dråber.

Om aftenen har du mulighed for at følge med på vores ekstra udflugt til pubben Merry Ploughboys, som ligger i udkanten af Dublin i landlige omgivelser. Her venter en tre-retters menu og festlig underholdning med musik, sang og dans. Pubben har et af de bedste ”Irish Nights shows”, hvor du kan opleve irsk folkemusik og traditionel dans, som du måske kender fra de verdenskendte Riverdance- eller Lord of the Dance-shows, der har rejst rundt i hele verden. Det er umuligt ikke at synge med på kendte irske ballader og sange som ”Irish Rover”, ”Whiskey in the jar” eller ”Danny Boy” og komme i godt humør efter en aften fyldt med god musik. Transport til/fra hotellet er inkluderet sammen med middag og show. Udflugten skal forudbestilles sammen med rejsen og gennemføres ved min. 10 personer. 

Dag 5: Hjemrejse (M)

Efter vi har spist morgenmad og tjekket ud fra hotellet, kører vi til Dublins lufthavn og flyver retur til Danmark.

Kort

Kort over storbyrejsen til Dublin og Belfast i Irland

 

Afgange og priser

Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
8/9-2025Se rejsetider København Dublin og Belfast 10.395,- Bestil
8/9-2025Se rejsetider Aalborg Dublin og Belfast
Flyrejse fra Aalborg t/r
11.395,- Få pladser tilbage

Prisen inkluderer:

  • Fly København - Dublin eller Aalborg – København Dublin t/r
  • Bagage på flyrejsen 
  • To nætter på 3* The Ramada by Wyndham Belfast i Belfast   
  • To nætter på 3* Academy Plaza Hotel i Dublin
  • Morgenmad
  • Pubmiddag i Belfast – 2-retters menu 
  • Transport og udflugter ifølge program
  • Entréer til: Titanic Museum, Carrick-a-Rede, Giants Causeway og Newgrange 
  • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

  • Enkeltværelsestillæg fra kr. 3.495
  • Obligatorisk ETA (elektronisk rejsegodkendelse) til Storbritannien*
  • Irish Nights hos Merry Ploughboys – 3- retters menu, show og transport i bus til/fra hotellet kr. 595 pr. person (skal forudbestilles sammen med rejsen og gennemføres ved min. 10 deltagere)
  • Entréer ud over de nævnte
  • Rejse- og afbestillingsforsikring
  • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person
     

*VIGTIG INFORMATION: Storbritannien (England, Skotland, Wales og Nordirland) har indført en obligatorisk indrejsegodkendelse, ETA (Electronic Travel Autorisation) gældende for indrejse efter 1. april 2025. Derfor skal du selv ansøge om indrejse online. Indrejsen godkendes indenfor maksimalt 72 timer og er gældende i 2 år eller indtil dit pas udløber og indenfor denne periode, har du et ubegrænset antal indrejser til Storbritannien. Dette gælder for alle rejsende uanset alder. Prisen er 10 GBP pr. person (pr. oktober 2024) og du skal selv ansøge online her fra den 5/3 2025: Ansøg om ETA her

Rejsen gennemføres ved min. 15 og maks. 30 deltagere. Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

I Irland er møntfoden EUR og i Nordirland benyttes GBP. El-stik er tre-benet. Medbring adapter. 

Hotel

The Ramada by Wyndham Belfast

The Ramada by Wyndham Belfast

Overnatning Dag 1 - 3

The Ramada by Wyndham Belfast - Ramada Encore Belfast City Centre ligger i det trendy Cathedral Quarter, kun 5 minutters gang fra Titanic Quarter og Odyssey Arena samt Victoria Square Shopping Centre...
Hotelværelse på Academy Plaza Hotel, Irland

Academy Plaza Hotel

Overnatning Dag 3 - 5

Academy Plaza Hotel - Hyggeligt turistklasse hotel central beliggende i Dublin i en lille sidegade til hovedgaden O´Connell Street på den nordlige flodbred. O’Connell Street er en af byens travleste...

Se andre populære rejser her

+
-x
Account: eurotravel

Switches +

CMS

id: 9457
itype: 3
theType: destination
tempLeftMenuID: 4794
UseApplicationCaching: False
useEnterpriseVersion: True
sitecompany: KR
useMultipleSites: 0
robotsNoIndex: True
robotsNoFollow: True
siteCurrency: DKK
defaultLanguageVersion: DK
siteLanguageVersion: DK
htmlLang: da

mobileDevice: False

enableSiteCacheApplication: Log inClear Cache
CSS & JS compile: Log inGenerate

Account: eurotravel
travelizeclientID: 1409

Front End +

Variables +